tisdag 30 oktober 2012

Massage för löpning

Igår var jag på massage efter jobbet.

Jag har gått på massage rätt många gånger i mitt liv. Detta eftersom jag tycker det hjälper. Hade till exempel musarmsliknade besvär för ca 5 år sedan och det försvann efter massage. Jag är dessutom en "rätt stel" människa allmänt, i alla fall fysiskt. Det har jag alltid varit. Då är det nog bra att gå på massage ibland.

Senast jag var på massage var i början på sommaren så det kändes som det var dags igen. Eftersom jag, med mina mått mätt, sprungit rätt mycket den senaste månaden så tyckte jag det var dags för några behandlingar. För att känna mig mer avslappnad och för att hålla skador på avstånd. Ett annat skäl är att jag har 1000 spänn kvar på mitt friskvårdsbidrag på jobbet och de måste brännas innan nyårsafton. Två massagebehandlingar kostar 1200 kr. 200 kr får jag alltså släppa till själv, men det är det alla gånger värt.

Själva massagen riktade in sig på min rygg och mitt högra (problem-) ben. Det gjorde skapligt ont. Men damen som masserar är bra. Hon håller sig precis på rätt sida om smärttröskeln. En timme går dock alldeles för fort. Men jag ska dit nästa vecka igen. Sen hoppas jag att det ska kännas ok och hålla sig ok i några månader.

Efter nyår får vi nya pengar att spendera på friskvård. De tänkte jag använda till ett klippkort på Sollentuna Simhall och på mer massage.

8 kommentarer:

  1. Fast benmassage har jag aldrig gillat, alltid obehagligt i synnerhet vaderna :-)

    Men jag tror det är en väldigt smart sak att lägga sitt friskvårdsbidrag på!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Benmassagen kändes, helt klart. Men jag behöver det.

      Tyvärr godkänner inte skatteverket att man lägger pengarna på naprapat/kiropraktor eftersom det är sjukvård. Men jag kommer behöva så mycket massage nästa är att pengarna ändå tar slut.

      Radera
    2. Fast det där går att diskutera. Ingen verkar dock veta helt säkert, men vad jag har förstått så godkänns det fortfarande. Vi tar t ex emot checkar/kuponger. Och eventuellt kan det vara en teknisk detalj att det ska stå förebyggande naprapatbehandling, på kvittot. Om det gör det är det klassat som friskvård medan det annars är sjukvård.

      Men som sagt, ingen vet säkert så lita inte på det här till 100%, men kolla gärna vidare och ifrågasätt lite :-)

      Radera
    3. Nu är jag så lyckligt lottad att min arbetsgivare tecknat en privat sjukvårdsförsäkring för personalen. På den kan man få till exempel specialistläkarbesök (inom två dygn), behandlingar (som de du erbjuder) och operationer osv.

      Radera
    4. Aha, då är det ju löst. De träffar vi dagligen flera gånger om dagen, det har blivit ett väldigt populärt sätt för arbetsgivare att ta hand om sin personal. :-)

      Radera
    5. Ja, fast problemet är att jag använt den så mycket i år att jag skäms för att ringa dem just nu :-)

      Men det måste ju vara en guldgruva för dig.

      Radera
    6. Dom lär knappast gå back på de försäkringarna ;-)

      Och ja, det är trevligt att få en del patienter via bolagen, även om det inte är så många att jag blir rik direkt :-)

      Radera
    7. Om jag förstått det rätt så betalar min arbetsgivare 500 kr per anställd. Och så som folk springer på läkarbesök och behandlingar på mitt jobb är det väl ytterst tveksamt om försäkringsbolaget går plus...

      Radera